Градоначалникът символно избра училището, което държавата пренебрегва година и половина  

...
Градоначалникът символно избра училището, което държавата пренебрегва година и половина
 
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов откри учебната година в ОУ Христо Ботев

Градоначалникът символно избра учебното заведение, което страната подценява година и половина

 

Кметът на Бургас Димитър Николов откри преди минути новата образователна година в ОУ " Христо Ботев " в кв. " Сарафово ", предава кореспондент на Флагман.бг от мястото на събитието.

Градоначалникът символно избра това образователно заведение, което година и половина е подценявано от страната. Общината неведнъж изиска финансиране от страната за създаване на нов корпус, защото потенциалът към този момент е привършен, само че Министерството на образованието безмълвно отхвърля. 

А казусът е сериозен. Сградата на учебното заведение може да поеме до 280 деца, за тази образователна година са 296. Заради това се наложи невижданият ход - Общината да наеме прилежаща постройка, където да изнесе част от образователната и административна активност. 

Тепърва се чака напорът към това школо да нараства, а за идната година се предвижда, че ще има към 350 деца от морския квартал, които са в ученическа възраст. Те нямат и опция, а най-близките учебни заведения за тях са в ж.к.Изгрев и ж.к.Зорница. 

Заради това и Общината изиска да усили потенциала с нов корпус за 250 деца, само че не получи поддръжка от страната. 

След като Министерството на образованието загърби проблемите на бургаската Просвета, Община предприе нов ход - ще се опита да финансира строителство със лични средства. Досега всички учебни заведения в страната са строени от страната, защото това е национална политика, само че откакто Бургас преднамерено и поредно бе подценяван, взе нещата в свои ръце.

Вижте какво сподели кметът Димитър Николов на откриването на образователната година:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР